Volontär på Syster Tyra

När?Dag, Kväll/Natt
Varför?Ekonomisk/social utsatthet, Miljö och natur, Social gemenskap
Vad?Försäljning, Kreativa uppdrag, Praktiska uppgifter

Vi behöver bli fler volontärer till Svenska kyrkans second hand-butik Syster Tyra som ligger mitt i Vindeln.

Arbetet innebär sortering av kläder, att hålla snyggt i butiken, stå i kassa, hjälpa kunder och möta människor som bara vill komma och ta en kopp kaffe.

Vi vill med Syster Tyra bidra till en hållbarare värld, både genom att gamla kläder och saker får nya ägare och att butiken blir en mötesplats. Den eventuella vinsten går tillbaka till det diakonala arbetet i Vindeln.

Vi söker dig som vill göra en ideell insats. Du möter människor med respekt och vänlighet. Det är en fördel om du har vana att jobba i butik men det är inget krav. Du kommer att jobba tillsammans med butiksansvarig och andra volontärer.
Vi ser gärna ett minimiåtagande på ett par timmar i veckan och schemaläggning sker efter överenskommelse.
Arbetet utförs på Syster Tyra, Häradsvägen 113 i Vindeln. Butiken har öppet på tisdagar och fredagar kl. 12-16. På måndagar och torsdagar mellan kl. 11 och 15.30 sorteras kläder och butiken städas.
Det finns en ramp till entrén men dessvärre ingen automatisk dörröppnare.