Språkcafé - mötesplats för nysvenskar

När?Dag, Kväll/Natt
Varför?Integration och asylsökande, Kultur, Social gemenskap
Vad?Besöksverksamhet, Mentorskap, Språkträning och översättning

Vi tränar svenska med fokus på konversation men ger även lite läxhjälp. Alla är välkomna! Vi brukar ha ca 5-15 gäster beroende på vecka. En del gäster behöver en längre stund med enskild volontär för specifik uppgift medan andra helst samtalar i mindre grupper. Vi bjuder på kaffe och liten kaka varje gång.

Varje volontär måste respektera Svenska kyrkans värdegrund och tro. Volontären ska ej inleda samtal om vare sig religion eller politik men lyssna respektfullt om nån gäst vill berätta. Vi försöker tillmötesgå gästernas språkträning där de befinner sig just nu. Vi berättar kort om svenska traditioner när de dyker upp, bjuder till festligare inramning t.ex. kring Lucia eller Midsommar.
Önskat minimiengagemang är 2,5 timmar varannan vecka.
Varje onsdag 15:00 -17:00 året runt utom på röda dagar i Salabackekyrkan, Lästmakargatan 7, Uppsala.
Tillgänglighet:
  • Allergihänsyn