Dela ut mat med Umeå Stadsmission

Var?Umeå
När?Dag
Varför?Ekonomisk/social utsatthet
Vad?Praktiska uppgifter, Stöd, hjälp och rådgivning

Tillsammans med Umeå Stadsmission delas matkassar ut till behövande människor som efter samtal med diakon blivit hänvisade till matutdelningen. Ditt uppdrag består i att 30 min före öppning förbereda varor och se vad som finns i kyl och frys. Du ska under öppettid bistå dem som kommer och visa vad som erbjuds. Efter stängning plockar du undan i lokalen.

Du får introduktion för uppdraget och ansvarig diakon gör en intervju. Fördel om du är social och intresserad av människor. Språk som förekommer är svenska, arabiska, persiska, engelska.
Uppdraget tar ca 2 timmar. Du bör ha möjlighet att delta varannan fredag.
Volontäruppdraget utförs i Stadsmissionens hus på Kungsgatan 79 i Umeå. Fredagar 12.30-14.30
Tillgänglighet
Tyvärr ingen handikappentré i dagsläget. Matkasse kan bäras ner till den som inte kan gå upp i trappa.

Uppgifterna om kön och ålder är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.