Handlingsuppdrag till behövande under Covid 19

Varför?Corona, Ekonomisk/social utsatthet, Övrigt
Vad?Besöksverksamhet, Praktiska uppgifter, Stöd, hjälp och rådgivning

Hej!

Vi söker dig som vill handla mat åt den som själv inte kan när Covid 19 härjar!

Uppgiften innebär oftast att veckohandla mat åt en person. Du handlar med en rekvisition och den som beställt handlingen får en faktura i matkassen. Du handlar lokalt inom Backen/Umedalsområdet. Du kan själv välja om du vill/kan handla inom annat område i Umeå. Vi lämnar ut handlingsunderlag till dig inför varje uppdrag, om du inte själv vill/kan skriva ut dessa.

Du är en social person som vill finnas till för andra. Inga särskilda förkunskapskrav. Vi har ett kort samtal/intervju med dig för att lära känna dig och avgöra om uppdraget passar.
De handlingsuppdrag vi hittills haft är oftast en gång per vecka. Det tar ungefär samma tid som egen handling plus att du behöver leverera hem det till personen.
Den som beställer handlingen önskar ofta att du kan handla i början av veckan. Sen handlar man helst återkommande åt samma person och lär känna hen. ICA är den butik vi handlar hos.

Uppgifterna om kön och ålder är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.