Samtalsterapeut till vår samtalsmottagning

När?Dag, Kväll/Natt
Varför?Ekonomisk/social utsatthet, Hälsa
Vad?Stöd, hjälp och rådgivning

Vi söker dig som har psykoterapiutbildning minst steg 1, eller är psykolog för enskilda terapi- och stödsamtal, till vår samtalsmottagning på Livscentrum. Efterfrågan på samtal är stor. Som volontär hos oss bidrar du till att fler får hjälp och stöd i livet och vardagen.

Livscentrum ägs av Svenska kyrkan Sollentuna och består både av samtalsmottagning och familjerådgivning. Vi samarbetar med vårdcentralerna i Sollentuna, Sollentuna psykiatriska mottagning och ungdomsmottagningen.

För att bli aktuell för uppdraget vill vi se utbildningsintyg och om det finns rekommendationer/tjänstgöringsbetyg med relevans för uppdraget. Du blir en del av det volontärteam som finns på Livscentrum. Du får en inledande introduktion och det är viktigt för oss att matcha dig och konfident (patient) med omsorg. Som volontärterapeut får du handledning.
Att arbeta med psykoterapeutiskt arbete kräver viss långsiktighet och kontinuitet för att det ska bli kvalitativt. Vi ser därför att du för detta arbete ger av din tid under minst ett år. Som volontärterapeut har du vanligtvis två samtalskontakter per vecka.
Sköldvägen 12 A
191 21 Sollentuna
Alla samtal hålls i Livscentrums lokaler vilka ligger vid Församlingshuset/Turebergskyrkan i Sollentuna centrum. Det finns möjlighet att sköta uppdraget dag- eller kvällstid, utifrån hur du kan ge av din tid.
  • Tillgänglig entré