Talar du finska? Få en äldre vän med väntjänsten i Väsby!

Svenska kyrkan, Hammarby församling

Var?Upplands Väsby
När?Dag
Varför?Ekonomisk/social utsatthet, Social gemenskap, Äldre
Vad?Besöksverksamhet

Besöka en finsktalande pensionär i Upplands Väsby en gång i veckan för att samtala och kanske ta en promenad. Besök på 1-2 timmar, inget hushållsarbete. Endast social samvaro. Väntjänsten ordnar varje år två luncher och en bussutflykt för alla frivilliga och dem vi besöker.

Du behöver tala finska flytande. Vi intervjuar dig för att bättre passa ihop dig med den du ska besöka. Du får stöd från väntjänstens samordnare så du kan fungera bra i ditt uppdrag

Alla frivilliga arbetar obetalt men får uppmuntran på olika sätt: t.ex. teaterbesök, jullunch och liknande. Väntjänsten ordnar möten varje månad för att erbjuda de frivilliga i verksamheten information och gemenskap.
Ett besök i veckan under ett år.
Kyrkvägen 12
19478 Upplands Väsby
Upplands Väsby, hembesök hos pensionär. Fast tid i veckan efter överenskommelse med dig och den du besöke