Vill du hälsa på äldre?

När?Dag, Kväll/Natt
Varför?Kultur, Social gemenskap, Äldre
Vad?Besöksverksamhet

I Gustaf Vasa församling ligger flera äldreboenden, så kallade vård och omsorgsboenden. I Sabbatsbergsbyn, alldeles vid Sven Harrys konstmuseum i Vasaparken ligger flera av dem kring Sinnenas Trädgård. På Norrtullsgatan ligger också Riddargården. Genom en av församlingens diakoner har vi kontinuerlig besökskontakt med de olika avdelningarna på dessa boenden. Många blir glada för en pratstund, eller kanske en fika, eller att man får hjälp att promenera i omgivningarna. För den som inte längre ser att läsa kan högläsning vara mycket uppskattat.

Vi söker nu fler volontärer till denna verksamhet; är du intresserad, tveka inte om att höra av dig till oss!

Om man tycker om att möta nya människor, om man är lyhörd är detta ett bra volontäruppdrag. En av församlingens diakoner introducerar dig och presenterar dig för den du skall träffa. Detta sker i samarbete med personal på respektive boende. Du erbjuds också ett par handledningstillfällen per termin.
Ett besök tar cirka 45 minuter upp till en timma. Minst ett besök i månaden.
Under vardagar eller helg, helst efter lunch och fram till 17.00
  • Tillgänglig entré