Vill du bli blomvolontär i Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan

Ändamål:
Miljö och natur
Social gemenskap

Vi söker en volontär som vill ansvara för att kyrkan har en proper framsida genom planering och plantering av blommor i de urnor som finns både utanför kyrkan vid Odenplan och vid Sabbatsbergskyrkan, ett stycke in i Vasaparken, granne med Sven-Harrys konstmuseum.

Gustaf Vasa församling som ligger vid Odenplan i stadsdelen Vasastan i Stockholm bildades efter en delning av Adolf Fredriks församling 1906/07. I församlingen bedrivs en mängd olika verksamheter, allt från Gudstjänster och konserter till olika mötesplatser under veckans alla dagar och för alla generationer. Kyrkan har renoverats och återinvigdes till första Advent 2017. Gustaf Vasa kyrka är nu mycket vacker interiört och exteriört varför utsidan är extra viktig.

Vid kyrkan vid Odenplan har vi idag två större urnor och en betydligt mindre i gjutjärn. Vid Sabbatsbergskyrkan finns i dagsläget fyra mindre plasturnor. Vi tänker oss tre planteringar per år: inför höst och vinter med ljungplantor och liknande i oktober, en vårplantering i början på maj och sedan en sommarplantering i anslutning till midsommartiden.

Du får beställa blommor i samråd med vår sakkunniga, att blommor och jord finns på plats är vårt ansvar.

Uppdraget kräver tillsyn, allt beroende på årstid och väder, men en gång varannan vecka kan vara lämpligt. Vid behov av extra vattningen under sommaren finns möjlighet att detta löses av andra, under vinterhalvåret sköter sig ju växterna själva.

Man kan ju också vara två volontärer som delar på arbetet.

Varmt välkommen att höra av dig!

När och var ska uppdraget genomföras:
Uppdraget handlar om kyrkans uteblommor vid Sabbatsbergskyrkan och utanför Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan. Det handlar om plantering inför hösten, våren och sommaren.
Intresse för blommor, och möjlighet att titta till blomurnorna
1 gång varannan vecka under sommaren, något mindre under vinterhalvåret
Västmannagatan 63A

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: