Volontär till andakt på äldreboende

Svenska kyrkan, Enskede-Årsta församling

Var?Stockholm
När?Dag
Varför?Social gemenskap, Äldre, Övrigt
Vad?Besöksverksamhet

Enskede-Årsta församling har andakter på Ersta Diakonis äldreboende Mariahemmet. Till andakterna kommer äldre, många med någon form av demenssjukdom, de flesta sitter i rullstol eller går med hjälpmedel. Andakten leds av diakon och vi sjunger psalmer under ackompanjemang av organist på piano. Personalen på avdelningarna har många järn i elden och man behöver påminna, gå till avdelningarna och hämta de som vill komma, uppmuntra mm. Under andakten handlar uppdraget om att kanske sitta bredvid någon som blir lite orolig och behöver hjälp med psalmbok, bläddra fram rätt nummer. Det handlar om att vara en medmänniska som kan samtala med och möta deltagarna på andakten. Det handlar också om att hjälpa till att duka fram kaffe och kaka och eventuellt följa med personerna tillbaka till avdelningen. OBS: DETTA UPPDRAG ÄR INTE AKTUELLT UNDER CORONARESTRIKTIONERNA. VI SÖKER DIG SOM KAN VARA BEHJÄLPLIG TROLIGTVIS NÄSTA TERMIN SOM DET SER UT NU.

Du behöver behärska svenska väl i tal. Du behöver vara en person som genuint trivs med äldre och som kan möta en människa oavsett kognitiva färdigheter. Vi är där tillsammans på andakterna och du kommer få introduktion tillsammans med diakon.
Uppdraget tar ca 75 minuter, varannan vecka.
Uppdraget utförs på tisdagar ojämna veckor kl 14.45 - 16.00 På Mariahemmet i Enskededalen. OBS: DETTA UPPDRAG ÄR INTE AKTUELLT UNDER CORONARESTRIKTIONERNA. VI SÖKER DIG SOM KAN VARA BEHJÄLPLIG TROLIGTVIS NÄSTA TERMIN SOM DET SER UT NU.
  • Tillgänglig entré
  • Tillgänglig WC

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.