Språkcafé/Språkdialog på Sävja Kulturcentrum.

Svenska kyrkan, Danmark-Funbo församling

Var?Uppsala
När?Dag, Kväll/Natt
Hur?Engångsuppdrag, Kontinuerligt uppdrag
Varför?Integration och asylsökande, Social gemenskap
Vad?Information och kommunikation, Språkträning och översättning

Umgås över kulturgränser, fika och hjälp till att öva svenska språket! Integration sker när människor med god vilja möts!

Vi söker både dig som behöver öva svenska och dig som är säker på svenska och vill "lära ut".

Vi söker också barnvakter till de yngre deltagarna 0-12 år.

Varje veckas träff utgår vi från ett i förväg bestämt tema. Temat kan vara det som är aktuellt i samhället eller i kalendern för tillfället, t.ex. Internationella kvinnodagen, någon högtid eller Alla hjärtans dag. Vi sitter i grupper om ca fyra-fem personer och ibland i storgrupp. Verksamheten arrangeras av Svenska kyrkan och Uppsala kommun tillsammans. Vår språkdialog har en struktur och ett innehåll men det är viktigt för oss att det får vara en kravlös och öppen mötesplats där fokus ligger på mötet mellan människor, inte på språkmässig prestation.

Vi försöker att ordna med barnvakt till de yngre deltagarna som sitter i ett intilliggande rum på Kulturcentrum.

Alla som vill vara med är hjärtligt välkomna!

Intresse för människor, språk och integration.
I den omfattning du själv önskar, varje torsdag eller någon gång då och då när du har tid och lust.
Torsdagar kl. 17.30-19.00. Sävja kulturcentrum
Tillgänglighet: