Klädutlämning på Migrationsverkets utreseboende Åby, Funbo

Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande
Internationellt arbete i Sverige

Vi du engagerar dig i klädutlämningen i Röda stugan som ligger på Migrationsverkets camp på Åby, Funbo. Vi har öppet en gång/veckan, tisdagar kl 13-15. Dit kommer då människor som vistas på utreseboendet på området i väntan på avvisning från Sverige. De kommer och får kläder gratis som har skänkts av privatpersoner och organisationer och som volontärerna har sorterat och lagt fram.

Utöver klädutlämning så blir det naturligt en stund för social samvaro och intressanta möten mellan människor. Vi brukar bjuda på enklare fika i Röda stugan och har soffor som man kan sitta ner i. Trots att vi ibland inte talar samma språk brukar det gå bra att kommunicera med dem vi möter. Du kanske mer känner dig som en praktisk person än en social person, eller tvärt om? Kom som du är, vi har behov av människor med olika egenskaper och förmågor.

På tisdagar kl. 13-15,under vår öppettid, går det också bra att lämna in kläder som man vill skänka, välkommen!

När och var ska uppdraget genomföras:
Klädutlämning sker på tisdagar kl 13-15, året runt. Åby utreseboende nära Gunsta, utmed väg 282 (f.d. kriminalvårdsanstalten). UL buss stannar 300 m från platsen, hållplats Gunsta.
Intresse av att möta nya människor, både vuxna och barn, från jordens alla hörn, människor som ska avvisas från Sverige efter beslut från Migrationsverket. Intresse av att sortera och vika kläder så att det ser fint och trivsamt ut i "Röda stugan" på Migrationsverket camp på Åby i Funbo där vi har klädutlämningen. Det är alltid mist två volontärer som arbetar tillsammans/gång. Ansvarig för verksamheten är församlingens diakon som är med på plats ibland.
Du hjälper till vid flera tillfällen, helst varannan eller var tredje vecka. Men du behöver inte kunna vara med varje vecka, om du inte vill eller kan. Varje vecka skickar ansvarig för verksamheten ut ett mejl till alla volontärer med en förfrågan vilka som kan jobba nästkommande vecka, på så vis ser alla vilka som kan jobba nästa pass. Vi är i nuläget omkring sju personer i volontärgruppen och vill gärna bli några till.
Funbo-Åby 36
75597 Uppsala

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.