Praktiska uppgifter

Högalids församling söker ideella medarbetare till två mötesplatser, öppen för alla, på måndagar kommer det vara åldersintegrerat med föräldrar och barn från Öppna förskolan. Vi startar med Fredagsöppet den 18/1 och med Måndagsöppet den 28/1. Dessa mötesplatser har öppet mellan kl 9:30-15:30.

Stockholm

Låter det som något för dig? Bli volontär för Öppen kväll i S:ta Ragnhildsgården!

Södertälje

Uppdraget är att tillsammans med diakon och präst besöka Ersboda vård och omsorgsboende. Volontärens uppgift är att ansvara för att ta med kaffebröd från kyrkan till samlingen på äldreboendet. Under samlingen bistår volontären de äldre genom att servera och samtala m.m.

Umeå

I Ersbodakyrkans lokal Arken finns ett rum kallat "Ge och ta rummet". I det rummet finns skänkta kläder för utdelning. Uppdraget består i att tillsammans med ansvarig anställd sortera kläder, slänga det som inte går att använda och att hänga upp kläder efter säsong.

Umeå

Uppdraget gäller att tillsammans med två övriga volontärer fungera som praktiskt ansvariga och inspiratörer i kyrkans grupp "Kreativt återbruk" som hålls öppen varje torsdagskväll. Vi ser gärna att du kommer med dina egna ideer och tar egna initiativ. Symaskiner finns att låna för att t.ex.

Umeå

Uppdraget består i att tillsammans med en timanställd driva ett kafé på torsdagskvällar i Ersbodakyrkan. Volontärerna förbereder med att plocka fram kaffekoppar, temuggar, fikabröd samt koka kaffe och te. De förbereder också lokalen och ser till att det är en trevlig och välkomnande miljö.

Umeå

Uppdraget gäller att ställa fram mikrofoner för tal och sång och sköta kyrkans ljudanläggning vid gudstjänster kl. 11.00 på söndagar. Du ingår i ett team med kyrkvärdar, präst och kaffevärdar. Du får ytterligare instruktioner innan du påbörjar uppgiften.

Umeå

Uppdraget gäller att ingå i en grupp med kyrkvärdar som delar på ansvaret att förbereda kyrkorummet inför gudstjänsten samt att läsa texter, be böner, ta upp kollekt m.m. Efter gudstjänsten återställa kyrkorummet genom att bland annat plocka undan mikrofoner och annat som ställts fram.

Umeå

Nu söker vi fler kaffevärdar.

Är du nyfiken på att möta nya människor? Vill du göra något för dina medmänniskor?

Vi tar emot saker som skänkts, kontrollerar, ställer i ordning och prismärker varorna och har sedan öppet för försäljning på onsdagar 17 - 19 samt lördagar 10 - 14.

Täby

Under gudstjänsterna i Backens kyrka behöver vi Barnvärdar som möter och aktiverar de barn som deltar i gudstjänsten.

Umeå

Mångfaldskören är till för alla som vill lära känna nya männsikor, sjunga sånger från väldens alla hörn tillsammans med människor från hela världen. När vi träffas så brukar vi alltid fika eller äta mat tillsammans. Vi behöver din hjälp att fixa fika eller laga enklare maträtter.

Linköping

Vi söker barnvakter till vårt språkcafé! Under tiden som de vuxna träffas och övar språk på vårt språkcafé har barnen en kreativ och lekfull stund i rummet brevid på Kulturcentrum i Sävja. Vi söker dig som vill vara barnvakt till deltagarna som är 0-12 år, oftast en grupp på ca 5-10 barn.

Uppsala

Vi du engagerar dig i klädutlämningen i Röda stugan som ligger på Migrationsverkets camp på Åby, Funbo. Vi har öppet en gång/veckan, tisdagar kl 13-15. Dit kommer då människor som vistas på utreseboendet på området i väntan på avvisning från Sverige.

Uppsala

Biskopsgårdens kyrka söker volontärer som är intresserade av att göra en insats i våra olika verksamheter.

Vi söker dig som vill bidra med tid, vänlighet och praktiskt arbete. Hör av dig så berättar vi mer!

Göteborg

Medhjälpare vid sopplunch på torsdagar vid träff för daglediga. Uppdraget innebär att på torsdagar tillaga soppa för ca 12 personer. Ingredienser och recept finns. Varannan torsdag är uppdraget att värma en färdig soppa.