Är du bra på att lyssna? Har du ett öra att låna ut? Bli volontär på Kyrkans SOS!

Kyrkans SOS

Var?Göteborg
När?Dag, Helg, Kväll/Natt
Varför?Ekonomisk/social utsatthet, Social gemenskap
Vad?Stöd, hjälp och rådgivning, Telefon-/chattjour

Kyrkans SOS (tidigare Kyrkans Jourtjänst) är en kris- och samtalsjour dit man kan ringa och skriva när tillvaron känns jobbig. Såväl SOS-brevlådan(webb) som SOS-telefonen bemannas av volontärer. För oss är det viktigt att möta den som kontaktar oss där hen befinner sig och vara en medmänniska, samtalspartner och ett stöd i en svår livssituation, inte att komma med råd och lösningar.

Vi söker dig som vill göra en insats som volontär i vår jourverksamhet. Du behöver inte ha någon särskild utbildning eller bakgrund för att bli volontär hos oss - om du är intresserad av människor och att lyssna till andra är du välkommen att söka, vi gör sedan gemensamt med dej en bedömning av om du passar för uppgiften. För att vara rustad för uppgiften får du utbildning och handledning. Grundutbildningen (ca 40 timmar) innehåller både teori och praktik och är en förutsättning för att du ska kunna börja tjänstgöra i SOS-telefonen och SOS-brevlådan.

Ny grundutbildning startar varje termin i mars respektive oktober men du är varmt välkommen att lämna in din intresseanmälan när som helst under året! I början av varje termin bjuder vi in till informationskvällar - ett bra sätt att få veta lite mer om uppdraget. För kommande datum se www.kyrkanssos.se

Välkommen på en informationskväll! Där får du veta mer om uppdraget och har möjlighet att ställa frågor. Ange i intresseanmälan om du vill komma på en informationsträff.
Du tjänstgör vid tre tillfällen per månad, varje jourpass är tre timmar. Vi vill att du stannar i uppdraget minst ett år efter avslutad grundutbildning. Handledning sker i grupp och är en obligatorisk del av uppdraget så länge du är volontär på Kyrkans SOS.
SOS-telefonen och SOS-brevlådan är bemannade vardagar 13 - 21, helgdagar 16 - 21, året runt, och man tjänstgör tre jourpass om tre timmar per månad. För att kunna gå in i uppdraget genomgår du först vår grundutbildning i samtalsmetodik. Eftersom allt jourarbete sker i Göteborg behöver du vara bosatt i Göteborgsområdet.
Organisation:
Kyrkans SOS

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.