Kväll

Låter det som något för dig? Bli volontär för Öppen kväll i S:ta Ragnhildsgården!

Södertälje

Uppdraget gäller att tillsammans med två övriga volontärer fungera som praktiskt ansvariga och inspiratörer i kyrkans grupp "Kreativt återbruk" som hålls öppen varje torsdagskväll. Vi ser gärna att du kommer med dina egna ideer och tar egna initiativ. Symaskiner finns att låna för att t.ex.

Umeå

Uppdraget består i att tillsammans med en timanställd driva ett kafé på torsdagskvällar i Ersbodakyrkan. Volontärerna förbereder med att plocka fram kaffekoppar, temuggar, fikabröd samt koka kaffe och te. De förbereder också lokalen och ser till att det är en trevlig och välkomnande miljö.

Umeå

Brinner du för integration? Vill du träffa människor från olika kulturer? Ersbodakyrkan har ett språkkafé som vi håller i samarbete med Vän i Umeå. Vi vill att det ska vara en mötesplats där vi fikar och samtalar, ofta med hjälp av samtalskort och sällskapsspel.

Umeå

Uppdraget består i att hjälpa barn, ungdomar och vuxna med läxorna. Du ingår i en grupp volontärer. Läxhjälpen är ett samarbete mellan Ersbodakyrkan och Rädda Barnen.

Umeå

Brinner du för integration? Vill du träffa människor från olika kulturer? Ersbodakyrkan har ett språkcafé som vi håller i samarbete med Vän i Umeå. Vi vill att det ska vara en mötesplats där vi fikar och samtalar, ofta med hjälp av samtalskort och spelar sällskapsspel.

Umeå

Kom och bli en del av vårt språkcafe och vår gemenskap. Det är många nyanlända som kommer varje vecka och nu behövs fler volontärer.

Vi fikar och pratar. Var med och ge stöd till någon som vill öva på att prata svenska!

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift driver tillsammans med Göteborgs stift och Helsjöns folkhögskola ett volontärår (ungresurs.nu) inom Svenska kyrkan. Vi har ett utbyte med vårt vänstift i Berlin-Brandenburg. Vi tar varje år emot tyska ungdomar inom ungresurs.nu

Göteborg

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär! Nästa kostnadsfria grundutbildning är i Uppsala den 8-10 februari. Anmäl dig genom att skicka in en intresseanmälan!

Uppsala

Vi söker dig som har psykoterapiutbildning minst steg 1, eller är psykolog för enskilda terapi- och stödsamtal vid vår samtalsmottagning på Livscentrum. Efterfrågan på samtal är stor. Som volontär hos oss skulle du bidra till att fler får hjälp och stöd i livet och vardagen.

Sollentuna

Vi tar emot saker som skänkts, kontrollerar, ställer i ordning och prismärker varorna och har sedan öppet för försäljning på onsdagar 17 - 19 samt lördagar 10 - 14.

Täby

Mångfaldskören är till för alla som vill lära känna nya männsikor, sjunga sånger från väldens alla hörn tillsammans med människor från hela världen. När vi träffas så brukar vi alltid fika eller äta mat tillsammans. Vi behöver din hjälp att fixa fika eller laga enklare maträtter.

Linköping

Det kommer många vuxna med barn till Mångfaldskören.Här behöver vi din hjälp! Vi önskar en kreativ och lekfull stund för barnen medan de vuxna övar. Lek- och pysselmaterial finns att tillgå.

Linköping

Kyrkans Jourtjänst är en kris- och samtalsjour dit man kan ringa och skriva när tillvaron känns jobbig. Såväl SOS-brevlådan(webb) som Jourtelefonen bemannas av volontärer.

Göteborg

Vi söker barnvakter till vårt språkcafé! Under tiden som de vuxna träffas och övar språk på vårt språkcafé har barnen en kreativ och lekfull stund i rummet brevid på Kulturcentrum i Sävja. Vi söker dig som vill vara barnvakt till deltagarna som är 0-12 år, oftast en grupp på ca 5-10 barn.

Uppsala

Umgås över kulturgränser, fika och hjälp till att öva svenska språket. Integration sker när människor med god vilja möts! Vi söker både dig som behöver öva svenska och dig som är säker på svenska och vill "lära ut". Vi söker också barnvakter till de yngre deltagarna 0-12 år.

Uppsala

Hälsa på någon som inte längre själv så lätt kommer ut och träffar människor. Församlingen har även regelbunden andakter på äldreboendena, du är välkommen att vara med också där!

Uppsala

Högalids församling söker volontärer till en träffpunkt, öppen för alla. Höstterminen startar 7/9 alla fredagar kl 10-15. Det kommer det att finnas fika och lunch till självkostnadspris och på sikt kommer olika aktiviteter att komplettera verksamheten.