Tips till dig som vill bli ideell medarbetare

Fundera igenom vad som engagerar dig och intresserar dig och om du har egna idéer på vad du skulle vilja göra i Svenska kyrkan!

Här är några tips på vad du kan tänka på innan du engagerar dig

• Fundera på vad som motiverar och intresserar dig. Att vara ideell medarbetare är ett ömsesidigt utbyte. Tänk igenom vad du har lust att hjälpa till med, vad som intresserar dig och vad du kan dela med dig av.
  • Fundera på hur mycket tid du har. Var öppen hur mycket tid du har möjlighet att engagera dig, och lova inte mer än du har möjlighet till.
  • Har du egna idéer kring vad du skulle vilja göra? Ibland kanske du inte hittar ett ideellt uppdrag som du skulle vilja göra, utan har egna idéer kring vad du vill göra. Kontakta närmaste församling på din ort och berätta för dem vad du skulle vilja göra!

Sök ett ideellt uppdrag >