Vill du också förändra världen?

Act Svenska kyrkan

Var?Uppsala
När?Dag, Helg, Kväll/Natt
Varför?Internationellt arbete i Sverige, Mänskliga rättigheter, Politisk påverkan
Vad?Evenemangsuppgifter, Insamling, Opinionsbildning/aktivism

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär! Nästa kostnadsfria grundutbildning är i Uppsala den 6-8 september. Anmäl dig genom att skicka in en intresseanmälan!

Vad gör en Ageravolontär?

Som Ageravolontär kommer du att tillhöra en lokalgrupp som möts eller har digitala möten några gånger per termin för att planera och genomföra aktiviteter. Vad ni väljer att göra är helt upp till er! Vill ni anordna en flashmob, en klädbytardag, en klimatsmart middag, en föreläsning, mailbomba en politiker eller samla in pengar på olika kreativa sätt? Vi stödjer er med råd, hjälp med lokaler och en fast summa pengar per år för att ni ska kunna förverkliga era idéer.

Dessutom ses alla volontärer som vill fyra gånger per år för fortbildning, inspiration och för att agera tillsammans. Tidigare helger har vi fördjupat oss i ämnen som kvinnors rättigheter och sexuell och reproduktiv hälsa, klimat eller psykosocialt arbete i humanitära katastrofer.

Som Ageravolontär är du även medlem i Svenska Kyrkans Unga. Det är gratis och lätt att bli via deras hemsida. Vi söker dig som är ung vuxen från 18 år och uppåt och brinner för att göra världen till en bättre plats. Vi ser gärna att du har ett intresse för internationella frågor sedan tidigare, men välkomnar alla som vill göra skillnad och agera att söka! Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga och Act Svenska kyrkan.
Efter utbildningen bestämmer du om Ageravolontärskapet är något för dig. Du kan alltså gå grundutbildningen utan att vara säker på att du vill ta dig an uppdraget.
Sysslomansgatan 4
75310 Uppsala
För att bli en Ageravolontär måste du vara över 18 år och gå en grundutbildning där du får en introduktion till alla de delar som Act Svenska kyrkan jobbar med och vilka metoder som används för förändringsarbete. Anställda från olika avdelningar på Act Svenska kyrkan håller i workshops om bistånd, policyarbete, insamling, humanitärt stöd och politisk påverkan. Nästa grundutbildning är i Uppsala den 6-8 september. Anmäl dig genom att skicka in en intresseanmälan.
Organisation:
Act Svenska kyrkan